Fokus - High Yield obligationer

De danske renter er steget pænt de seneste uger. På trods af dette, er statsrenterne under 0 procent ud til fem års løbetid. Derfor kan det være interessant at kigge efter alternative muligheder. Amerikanske High Yield obligationer tilbyder næsten 6 procent i rente og fremstår dermed umiddelbart mere attraktive end danske statsobligationer.

Inden man omlægger hele porteføljen til High Yield obligationer er det måske værd lige at grave et spadestik dybere end blot den effektive rente. Hvad er det for faktorer, som driver afkastet i denne aktivklasse, og hvordan er perspektiverne for afkastet de kommende år?

Vi har sat fokus på High Yield obligationer og kigger både på lidt historie og baggrund for aktivklassen, men især på modeller for den effektive rente på High Yield obligationer og modeller for det forventede afkast. Amerikanske High Yield obligationer er ikke dyre - specielt ikke set i forhold til udstedernes aktuelle kreditkvalitet. På trods af dette, er det meget svært at se, at aktivklassen samlet set kan levere afkast, som ligger væsentligt over nul i den kommende årrække.

> Læs hele analysen

Seneste nyhed

AP Pensions køb af Skandia i Danmark er nu endeligt på plads

Læs mere her

Kontakt os

Har du spørgsmål til Skandia Assset Management eller vores løsninger, så kontakt vores fagspecialister.

> Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Ønsker du løbende at modtage nyheder om investeringer, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

> Gå til tilmelding

Få pension hos Skandia

Skal dine medarbejdere også have gavn af Skandias gode afkast, så få en pensionsordning hos Skandia.

> Gå til Skandia.dk