Overvægt Emerging Markets Debt på bekostning af High Yield obligationer

Historisk har der været en tæt sammenhæng mellem renten på Emerging Markets Debt og virksomhedsobligationer fra USA med samme kreditvurdering. Siden midten af 2010 er der imidlertid opstået en renteforskel mellem disse to typer af obligationer. Forskellen blev for alvor udvidet i forbindelse med, at Den Amerikanske Centralbank sidste år begyndte at tale om en nedtrapning af deres kvantitative lempelser i pengepolitikken.

Vores modeller for renterne på Emerging Markets Debt og High Yield obligationer viser da også, at renten på Emerging Markets Debt er lidt højere end de burde være, mens High Yield renten er noget lavere end den burde være.

Skandia Asset Management anbefaler, at investorer reducerer deres allokering til High Yield og øger deres allokering til Emerging Markets Debt.

På grund af en højere rentefølsomhed på Emerging Markets Debt bør man dog samtidig reducere rentefølsomheden på de øvrige renteaktiver som kompensation for den øgede rentefølsomhed, der opstår ved omlægningen fra High Yield til Emerging Markets Debt. Her er det væsentligt, at det er rentefølsomheden over for ændringer i den amerikanske rente, der skal reduceres. Har man ikke andre amerikanske renteaktiver, hvor varigheden kan reduceres, kan man eventuelt reducere varigheden ved hjælp af finansielle instrumenter.

> Læs den fulde analyse

Seneste nyhed

AP Pensions køb af Skandia i Danmark er nu endeligt på plads

Læs mere her

Kontakt os

Har du spørgsmål til Skandia Assset Management eller vores løsninger, så kontakt vores fagspecialister.

> Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Ønsker du løbende at modtage nyheder om investeringer, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

> Gå til tilmelding

Få pension hos Skandia

Skal dine medarbejdere også have gavn af Skandias gode afkast, så få en pensionsordning hos Skandia.

> Gå til Skandia.dk